недеља, 10. април 2011.

СРБИМА КОЈИ СЕ ПЛАШЕ СУТРАШЊЕГ ДАНА

Замислите људе који се плаше сутрашњег дана и све их је страх да ће доћи дан када неће имати шта да једу. Данас гладују да би сутра имали шта да једу; сутра гладују да би прекосутра имали шта да једу, и тако једнако гладују. Ускраћују себи свако уживање које нешто кошта, а срећни су кад сутрашњи дан дочекају с више новца него јучерашњи. у систему у коме живимо потребна нам је нека сума новца, али бити толико опседнут парама, као данас у Србији, је тешка бољка...
бедници не схватају да је ова врста опседнутости опасна и да болесник нема ни теориске шансе да дође до кинте, чак и ако му нешто уђе у шаку, гоља сакрије од себе.....да би истог момента почео да мантра, паре, паре, немам паре, дајј ми паре, гладан сам, болестан сам, дај бог ће ти вратити.... свако може, ако мозга има, да створи основно, али лакше је просити, него руке опљунути.богатство значи имати бистар разум, вруће срце и чисте прсте!
кажу неки-колико пара толико музике, али видео сам људе без пребијене паре да певају ко славуји.
бити парајлија значи имати пуне џепове али не значи имати пуну душу и топло срце..
колико нам пара треба?
у систему, онолико колико се мора да би платили глобу-порез како не би остали без слободе и кошуље.
ван система, ни динар....
ко пред јеврићем на коленима клечи, тај после није у стању да клекне ни пред чим другим....многи се дубље клањају џаку пуном новца, него главама пуним мудрости, тако дођосмо у време редких којима је поштење милије од новца.
данас свако пита само за паре, не за поштење..тако сиромах постаје неваљалац а богат исправан, тако бива поштован ко је недостојан поштовања, тражен ко је недостојан тражења, слављен ко је недостојан славе, то је снага новца.. ви што говорите да се новцем може све постићи у стању сте да за новац све учините..
колико се пријатељства прекинуло због пара?
колико је кумова поломило погачу због пара?
колико се браће посвађало због иметка?
колико се папира потрошило на тужбе због пара?
ратови, буне, побуне, убиства...све због пара.
зато што паре и пријатељство, братство, кумство, љубав, не иду заједно.
ако хоћеш да изгубиш пријатеља позајми му паре, зато не позајмљуј, него када имаш поклони.
на свету због новца небројене патње настају.
мислећи на чулне предмете, особа, везана за њих порађа, од везаности рађа се жеља, од жеље гнев настаје, од гнева настаје пометња, од пометње збрка у памћењу.
уништавањем памћења уништава се свест-душа, разарањем душе човек пропада, нема освешћења за некога распојасаних чула,
нити се са распојасаним чулима уочава суштина....ПАРЕ, ПАРЕ, ПАРЕ, ТЕ ПРОКЛЕТЕ ПАРЕ...КАД ИМАТЕ ДОВОЉНО ДА СЕ НАХРАНИТЕ, ЈУРИТЕ ДА ВИШЕ ЗАРАДИТЕ КАКО БИ ВИШЕ ЈЕЛИ И КУПОВАЛИ НЕКЕ ГЛУПОСТИ....АКО ВАМ СИНЕ ИДЕЈА ВИ УЛАЖЕТЕ У НЕКИ ПОСАО, КАДА СЕ И ТУ НАФАТИРАТЕ, ШТА РАДИТЕ СА ТОЛИКО НОВЦА, КОЈИ ВАМ СТВАРНО НЕ ТРЕБА, ОСИМ АКО НЕ, ШТА?

Нема коментара:

Постави коментар