субота, 19. март 2011.

ОПЕТ О ЂАВОЛУ

Сатана је бог лажи, обмане, ђаволских искушења. Оличење зла, мржње и свих невоља. Његов лик је ужасан. Заповедник подземног света. Сатана је – лажов и отац лажи. Сатана уме као вук да облачи на себе различите овчије коже и да прави од себе Белогбога. Воли игру »обрнутог«, назива: бело – црним; црно – белим; истину – лажју; лаж – истином; добро – злим; зло – добрим; бога – ђаволом; ђавола – богом и т.д. Треба умети разликовати лаж од истине, а за то требају и глава и душа. Зашто сатана тврди да је он »једини« бог? Да би сакрио од човека знања о постојању других Богова, сакрио знања о добру и злу, да не да човеку могућност да одабере друге беле Богове.
Његова снага је у сакривању знања од људи. Уместо знања он подмеће људима »веру« и на удици вере лови душе поверљивих лудака. Поверљивост и глупост су – сестре близнакиње. Основна метода његовог управљања људима је – завади па владај. Веома се боји истине, ширења истинитих знања, сунца, који осветљава његове тамне и прљаве радње....

знам да све знате о Ђаволу, чак и да га редовно шутирам и да ми носи кесе са пијаце, али нека се нађе, ко зна зашто ће требати, можда га неко закачи уз причу о чикицама који вас вуку за нос;)

Нема коментара:

Постави коментар