петак, 7. март 2014.

ЦВРЧАК И МРАВ

Лето, мрав сав у послу, жање, сеје, плеви башту. Наилази цврчак и пита мрава:- Је ли мраве, шта радиш?- Ах, ево радим. Треба да прехраним породицу, спремам се за зиму и тако то. А шта ти радиш?- Па, ево, спремам се на море у Грчку да се мало зезам. 'Ајд' па се видимо.
Зима. Цврчак са неком рибом и скијама среће мрава:- Је ли мраве, шта радиш?- Ево склањам снег, правим зимницу, радим по кућама. Деца гладна, жена трудна, итд. А ти?- Идем мало на Копаоник на скијање.

Следеће године. Лето. Цврчак у Тоyоти са три рибе, реy-бан наочарима, даска за једрење на крову. Опет среће мрава:- Је ли мраве, како је?- Па како-тако. Косим траву, прскам воћке, поправљам кућу, копам бунар, спремам зимницу. А где си ти пош'о?- Ја, ево, крен'о мало у Италију на море. Идем и на неке шопинг туре. Ништа посебно.

Зима. Цврчак у бебари са три рибе до јаја, пуши кубанку, сноwбоард у гепеку. Пита мрава:- Како иде, мраве?- Оштра ова зима, морам пуно да радим да платим грејање и остале рачуне. Децу треба обући и нахранити. Стоку товити, воду доносити са извора, јер нам се цеви замрзнуле. Ти, како си?- Није лоше. Управо сам кренуо у Кран монтану, па ћу после на француске Алпе на скијање.

Лето следеће године. Цврчак у Масератију, 10 риба, златни ланац око врата, пуши неку траву, ЦД плејер са звучницима 4x200W, сателитска антена на крову. Опет наилази на мрава.- Како си, мраве?- Ето, дошло лето, па ваља поправљати цеви за водовод, житарице побрати и посејати, децу мало код тече на планину послати. Има посла. Како иде теби?- Управо сам кренуо на једну туру по Европи. Рим, Беч, Париз, Лондон... После ћу да сврнем мало у Монако, чисто ради коцкања. Гура се некако.- 'Ајде, 'леба ти, кад будеш срео негде на свом путовању оног писца ове басне о теби и мени, уби Бога у њему!!

Нема коментара:

Постави коментар