петак, 19. новембар 2010.

МАЈСТОРИ, УЧИТЕЉИ, МУДРАЦИ

кажу да деца досежу до факата, обични људи до закона, мудри до истине. факт се измери, закон се опише, истина се нити мери нити описује. ко је у истини, истину осећа али је не може пренети онима који стоје ван истине у кругу факата и закона. факти и закони сакривају и ограничавају истину и не дозвољавају да се она говори другачије него само кроз њих...зато се мудри и спуштају на ниво деце и пуча када говоре истину.



мајстор је највећа титула у занату!учитељ највиши ниво у просвети!мудрац је онај који гледа у небо, док сви остали у њега.



знате за данашње рангирање и титулисање, неке новотарије, па испаде да су сви менаџери, док у просвети права поплава, наставник, професор, магистат, доктор и ко зна каквих све тупана, ко би то попамтио и коме уопште то треба....тако имамо да нам децу уче неки наставници који у жвиоту никада ништа нису радили, чак ни ексер не знају да укуцају. ..јели то нормално?



светлошћу се просвећујемо, образовањем на Србском универзитету, правди, доброти, честитости, се учимо и образ стичемо...-све за образ, образ ни за шта,-ни жабу, ни мачку, не мучимо,-пазимо шта радимо, јер сестре имамо!-сиротињи помажемо, родитеље своје поштујемо.-радије главу губимо, него да своју душу грешимо.-све да буде, свето и честито, и миломе Богу приступачно।

Нема коментара:

Постави коментар